به گزارش ميراث آريا (chtn)، \"عبدالرضا دشتي‌زاده\"، سرپرست هيأت حفاري گفت: مجموعه ابزارها سنگي که حداقل بين 10تا 40 هزار سال قدمت دارند در بررسي غارها، پناهگاه‌ها و محوطه‌هاي باز منطقه جم و ريز در استان بوشهر به دست آمده‌اند.

وي با اشاره به اينکه اين ابزارها اغلب از سنگ آتش‌زنه ساخته شده‌اند و مربوط به دوره‌هاي پارينه سنگي مياني، جديد و فراپارينه سنگي هستند، تصريح کرد: در بررسي مذکور علاوه بر شناسايي و مطالعه مکان‌هاي پارينه سنگي، الگوهاي استفاده از غارها و همچنين تداوم استفاده از ابزارهاي سنگي در ميان روستاييان منطقه تا زمان‌هاي اخير مورد مطالعه قرار گرفت که نتايج جالب توجهي دربرداشت.

\"فريدون بيگلري\"، سرپرست بخش پژوهش‌هاي پارينه سنگي موزه ملي نيز گفت: سواحل شمالي خليج‌فارس از لحاظ مطالعات پارينه سنگي، به‌خصوص نخستين مهاجرت‌هاي جوامع پارينه سنگي قديم بسيار حائز اهميت است که طبق نظريات موجود يکي از مسيرهاي احتمالي گسترش نخستين جوامع انساني از افريقا به جنوب آسيا (بين 2 تا 5/1 ميليون سال پيش)، سواحل شمالي خليج فارس است.

وي ابراز اميدواري کرد که هيأت مذکور با ادامه بررسي‌هاي خود در سال‌هاي آينده بتواند شواهدي از اين مهاجرت‌هاي اوليه را در سواحل شمالي خليج‌فارس و پس کرانه‌هاي آن بيابد.

بيگلري افزود: ادامه چنين مطالعاتي به‌وسيله متخصصان ايراني در منطقه مي‌تواند بر اعتبار بين‌المللي باستان‌شناسي ايران و توانايي‌هاي متخصصان کشور صحه بگذارد.

لازم به ذکر است؛ پيش از انقلاب دو هيأت انگليسي و فرانسوي آثاري از دوره پارينه سنگي را در نزديکي سواحل شمالي خليج فارس در استان هرمزگان و همچنين سيستان و بلوچستان کشف کرده بودند، اما نخستين باري است که يک هيأت ايراني موفق به کشف چنين آثار کهني در منطقه مذکور مي‌شود.

M/116



انتهای پیام/

کد خبر 1386053026